Unfolding Nowhere (cat)

Benvinguts a Unfolding Nowhere (Desplegant Enlloc/aquí-i-ara).

Aquesta és una obra que he desenvolupat durant la quarantena de Covid-19.

Vaig començar amb els dibuixos i el text, com a ritual, com a procés de curació, cada nit durant una setmana sencera.

Va ser un procés d’improvisació en diàleg amb el paper, els utensilis, l’aquarel·la i jo mateix. No hi havia cap idea preconcebuda, ni relació amb altres coses. Era, simplement, una reacció al que sorgia en cada moment. Cada dibuix es va començar i acabar la mateixa nit. No va ser un procés artístic, sinó el que jo anomeno un procés de natura.

Setmanes després, començaria amb la música. Cada peça musical estaria basada en un dels dibuixos i textos. Novament, el procés de creació s’acostà més a esculpir el so, que a compondre.

Després d’acabar l’última peça, em va semblar que tenia sentit com a obra completa, i això és el que he anomenat “Unfolding nowhere” (Desplegant Enlloc/aquí-i-ara), utilitzant el joc de la paraula nowhere, que es pot llegir com a no-where (enlloc) o now-here (ara-aquí).

Aquesta peça no ha estat feta per ser compartida, tot i això, ho comparteixo amb alguns de vosaltres. Us demano que sigueu conscient de la intimitat. De totes maneres, si ho voleu compartir amb algunes persones concretes, teniu permís.

Cada moviment té una imatge, un text i una peça musical. M’agradaria que primer observeu la imatge, llegiu el text amb atenció i, després, escolteu la música (idealment utilitzant auriculars). Un cop acabada la música, podeu continuar amb el següent moviment.

Si comenceu, us demano que us comprometeu a acabar la peça sencera -durarà uns 30 minuts-.

Qualsevol resposta en forma de poema, dibuix, so o text, és molt benvinguda!

Pau Sola

NEGRE

escolta – criatures mitològiques – s’apropen – engolint – dins l’infinit – aquí – ara – desplegant-se – escolta – escolta atentament – més endins – enlloc – engolit – el mite – mira – rastres – cares – el vedell – dorment – somnis de llibertat – repetits – dins la negror – escolta – criatures mitològiques – s’apropen – engolint – dins l’infinit – aquí – ara – desplegant-se – escolta – escolta atentament – més endins – enlloc – engolit – el mite – mira – rastres – cares – el vedell – dorment – somnis de llibertat – repetits – dins la negror – escolta – criatures mitològiques – s’apropen – engolint – dins l’infinit – aquí – ara – desplegant-se

GROC

Fluids, densitats, desbordades. La capacitat d’entendre el virtual. Trencant estrats, creant nous actes. Un silenciós moment d’actualització. Canvi d’estat. Nota la pressió aclaparadora d’un camp virtual sobtadament densificat. Un petit Big Bang.
Desplegant-se ara-aquí

ROSA

FRONTERES
Somnis de llibertat

MARRÓ

Essent animal

BLANC

és que hi ha un univers per tots?

FI